Palvelut

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä ja tehokas hoito vauvalle. Sen avulla vauva rentoutuu, se tuo hyvää oloa, helpottaa vatsavaivoja, voi vaikuttaa myönteisesti myös uneen. Hoito tehdään vauvan ehdoilla ja yksilöllisesti vahvistamalla kehon omaa toimintaa ja helpotetaan kehon erilaisia jännityksiä ja kireyksiä, joita esimerkiksi kohdussa ja synnytyksen aikana on tullut. Synnytyksestä johtuvat kehon kireydet voivat olla peräisin esimerkiksi pitkäkestoisesta tai hyvin nopeasta synnytyksestä, vauvan tarjonnasta tai imukupin käytöstä.

Hieronnassa hyödynnetään vyöhyketerapeuttisia heijasteita sekä koko kehon lempeää hierontaa. Vauvalla mm. jalkapohjat ovat tärkeä hieronnan kohde, sillä jalkapohjista löytyy meidän koko keho heijasteiden kautta. Joskus vauva saattaa olla hyvinkin kipeä keholta. Jalkapohjan heijasteiden avulla päästään hoitamaan kipeää aluetta turvallisesti, ennen kuin päästään käsittelemään itse kipeää aluetta. Vauvahierontaa suositellaan aina sarjahoitona n. 3–5 kertaa, jotta hieronnasta saataisiin mahdollisimman paljon apua ja tulokset olisivat mahdollisimman pitkäkestoisia. Hoitokerrat sekä hoitovälit arvioidaan ja suunnitellaan yksilöllisesti vauvalle. Vyöhyketerapia on tutkitusti tehokas hoitomenetelmä vauvojen koliikkioireisiin (HUS:n koliikkitutkimus 2019).

Vyöhyketerapeuttisesta vauvahieronnasta voi saada apua esimerkiksi:

 • vatsavaivoihin, refluksioireisiin
 • koliikkioireisiin
 • uniongelmiin
 • itkuisuuteen
 • kehon kireysiin, jumeihin
 • imetyshaasteisiin.

Aina ei kuitenkaan tarvitse olla mitään "vaivaa" tai haastetta tullakseen vauvahierontaan, sillä kosketus ja hieronta tuovat hyvää oloa vauvalle.

Käynnille varataan aikaa 60min, vaikka itse vauvahieronta kestäisi n.20-30min. Näin pystymme käymään asiat rauhassa läpi ja haluan tarjota perheelle kiireettömän ja rauhallisen hetken.

Mahdollisia hoitoesteitä vyöhyketerapeuttiselle vauvahieronnalle:

❣️Kuume, infektiot
❣️ihon infektiot
❣️Antibioottikuuri
❣️Vakavat perussairaudet, vahva lääkitys
❣️Rokotusten jälkeen pidetään 3–5 päivää väliä ennen hierontaa. 

Jos jonkin mietityttää, ota yhteyttä, mietitään yhdessä <3

Imetysohjaus

Imetykseen liittyy monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Odotusaikana ajatus imetyksestä voi tuntua vielä vieraalta, kuitenkin heti syntymän jälkeen vauvan ruokkiminen alkaa. Jos toiveissa on imetys, niin siihen on hyvä alkaa pikkuhiljaa valmistautua jo raskausaikana. Imetys voi olla ihanaa, vauvan ja vanhemman läheisyyttä ja helpottaa koko perheen arkea. Joskus taas imetystaipaleelle voi tulla monenlaisia haasteita. Haluan olla perheenne tukena ja auttaa teitä yksilöllisesti teidän imetystaipaleellanne.

Imetysohjaukseen voi tulla hyvin monenlaisista syistä. Imetysohjaukseen voi tulla esimerkiksi, kun

 • kaipaat apua ja tukea

 • imettäminen sattuu

 • vauvalla on kapea imuote

 • imuote naksuu

 • haluat apua ja vinkkejä imetysasentoihin ja -ergonomiaan

 • vauva raivoaa rinnalla tai lakkoilee

 • sinulla on rikkinäiset rinnanpäät

 • mietit riittääkö maito

 • haluat tehostaa imetystä.

Imetysohjaukseen voi tulla monista eri syistä, oli kysymys pieni tai suuri. Haluan auttaa ja tukea juuri teitä <3

Imetysohjaukseeni kuuluu aina vauvan suun tutkiminen, opetan myös tarvittaessa vanhemmille vauvan suujumpan helpottamaan suun alueen kireyksiä. Tällä hetkellä saatavilla imetysohjaus vauvahieronnan yhteydessä ( kahden viikon iästä lähtien).

Arven käsittelyohjaus

Arven käsittelyohjaus vauvahieronnan yhteydessä kotikäynnillä. 

Arpikäsittelyllä voit edistää arven paranemista ja ehkäistä kiinnikkeiden muodostumista. Käsittelyn avulla voidaan vähentää arven jäykkyyttä, mahdollista kipua, parantaa kudosten liikkuvuutta sekä arpikudoksen joustavuutta. Ohjauksen tavoitteena on, että opit itse käsittelemään arpea, totutat arpea kosketukseen.

Voit tulla ohjaukseen, kun haava on kiinni eikä haava eritä eli haava on parantunut. Arpikäsittelyä voi tehdä mille tahansa arvelle esimerkiksi sektio-, episiotomiahaavoille sekä synnytyksessä lantionpohjaan tulleille repeämille.

Ohjaukseen voit tulla tuoreen arven (haava on parantunut) tai vanhemman arven käsittelyohjaukseen. Tarkoituksena on, että opit itse tekemään käsittelyn ja totutat arpea kosketukseen.

Ohjaukseen ja vauvahierontaan varataan aikaa n. 1,5h. Saat ohjauskäynnin jälkeen kirjalliset ohjeet arven käsittelyä varten.